Project Ondernemerschap

Als jeugdhuis leven we meer dan wie in het nu. De wereld rondom ons draait steeds sneller, het internet maakt veel mogelijk, quasi alles ligt binnen handbereik. Daarbij lopen we onszelf echter al eens voorbij, met een levensstijl die stilaan onhoudbaar wordt op lange termijn. Daarom willen we via verschillende acties inzetten op duurzaamheid. Duurzaamheid die verder gaat dan karton en PMD recycleren.

Met lokale partners als Opwijk 2040 willen we nog meer inzetten op een duurzame levensstijl. Dat resulteerde onder meer in een inspiratiedag, een bike repair café, de aankoop van een lading herbruikbare bekers en het gebruik van ecologische én fairtrade producten in onze dagelijkse werking. Onze missie is duidelijk: duurzaamheid.

Dit alles past binnen het project voor ondernemerschap dat mogelijk wordt gemaakt dankzij de ondersteuning van de Vlaamse Gemeenschap.

Enkele projecten…

Bike Repair

Kleine mankementjes worden in ne wip en ne wap opgelost tijdens onze Bike Repair Cafés!

Inspiratiedag

Een dag volledig in het teken van delen en anders denken over consumeren en produceren.

Workshop: tassen maken

De spandoeken van Outsiderz worden getransformeerd tot tassen.

Herbruikbare bekers

We kochten een batch stevige bekers aan die week na week herbruikt worden.

Zetta

Samen met de welzijnsraad houden we een reeks café-avonden waarop iedereen welkom is in het kader van inclusie en bijzondere ontmoetingen.

Ecologisch poetsen

Bij de aankoop van kuisproducten wordt er immer gelet op het eco-label en kiezen we de meest milieuvriendelijke variant.

Fairtrade producten

De producten in onze catering en onder meer onze koffie en zijn immer fair trade. Lekker!

Sociale aspect

Doorheen het jaar werken we met bijvoorbeeld Zomerhappening samen met verschillende sociale groepen. Van 65+ tot minder-validen of knappe koppen in vakscholen.