Nieuwe reeks etentjes; lente ’20!

Nieuwe reeks etentjes; lente ’20!

Derde keer, nog betere keer! Voor de derde reeks etentjes van Pieter Van Rossem richten we onze blik richting Pasen, asperges en bocadillo’s. Tot op onze donderdagse etentjes!

 • Gesmoorde prei, verse babyspinazie, hartige kaas en kipspiesjes (donderdag 16 april)
  In de paasmaand moeten we wel iets doen met… Eieren. Gecombineerd met gesmoorde prei, verse babyspinazie, opgelegde citroen en hartige kaas is dit niet alleen een smaakbom maar ook een erg voedzaam gerecht. “En ons vleesje?”, hoor ik sommigen denken. Geen paniek. We serveren er voor de liefhebbers hartige kipspiesjes bij.
 • Asperges (donderdag 7 mei)
  Elk jaar is het voor mij uitkijken naar deze periode want we weten: het is weer asperge-tijd. We serveren dit witte goud met een lekker fris slaatje van de eerste groene kruiden (we duimen voor daslook!) en primeurpatatjes. Spring is in the air!
 • In ’t Vettig Papierken (donderdag 11 juni)
  Eind vorige eeuw (Help, ik word oud!) mocht ik als jongeling samen met een lading sociaal assistenten in spe op studiereis naar Barcelona. Naast de gebruikelijke hoogtepunten van deze stad kregen we de tip om ook eens op zoek te gaan naar ‘Het Vettig Papierken’. Dat bleek een tapasbar te zijn waarbij het betreden van deze kroeg meteen duidelijk werd vanwaar het de bijnaam had gekregen. De vloer lag bezaaid met servetjes die door hun eigenaars na het afvegen van hun met chorizo bedruipte kaken of resten cava krachtig op de grond werden gegooid. Ik vond het er heerlijk. Vanavond spelen we nog eens ‘In ‘t Vettig Papierken’. We maken bocadillo’s met echte chorizoworstjes, chimichurri en patatas bravas. Voor de veggies voorzien we de bocadillo’s met gegrilde groene asperges met gekarameliseerde uitjes. Doorspoelen mag met cava!

De reservatieformule blijft ongewijzigd; je kan voor €36 een bundel kopen voor de drie etentjes tezamen. Duid telkens duidelijk aan of je veggie wil of niet! Indien er na een week nog tickets over zijn, kan je ook losse tickets voor één avond kopen. De voorbije keren was dat nooit het geval, niet aarzelen dus!

De ticketverkoop voor de etentjes start maandagvoormiddag, 10u. Zowel een mailtje als onze website tonen je dan de weg naar de ticketlink. Steeds op de hoogte blijven? Abonneer je dan zeker op de Etentjes-nieuwsbrief.

Bundel

36
voor drie etentjes
 • Gesmoorde prei met spinazie en kipspiesjes (16/04)
 • Asperges (07/05)
 • In ‘t Vettig Papierken (11/06)