Vacature: Jeugdhuiscoördinator (100%)

Vacature: Jeugdhuiscoördinator (100%)

Nijdrop is op zoek naar een jeugdhuiscoördinator die onze dagelijkse werking een nieuwe boost geeft. De coördinator zorgt ervoor dat ons café een gezellige plek is en de evenementen week per week vlot verlopen, met een kwaliteitsvolle aanpak en uitwerking op alle vlakken.

Wat is Nijdrop?

Nijdrop is een jeugdhuis in Opwijk, door kwatongen zelfs als het grootste JH van Vlaanderen bestempeld. We organiseren fuiven, workshops, activiteiten en caféavonden. Althans, dat is de saaie uitleg.

Sinds 2017 (de concertwerking werd opgesplitst naar Nosta) willen we ons meer dan ooit volledig op de jeugdwerking smijten, en zo een huis aanbieden waar de jeugd z’n goesting kan doen. Er kunnen nog steeds aan spotprijzen fuiven worden georganiseerd met een over-the-top-en state-of-the-art geluids- en lichtinstallatie, er kan nog harder gegaan worden op vrijdagavond, met nog meer liefde en nog meer plezier.

Spontaan beslissen dat je een café-avond wil organiseren in Kamping Kitsch-thema, een Temptation Island-marathon houden, een FIFA-tornooi organiseren of die langverwachte R&B-party met Drake all night long? Alles is gewoon mogelijk, simpel toch? Maar Nijdrop is méér dan een JH. Alex Agnew en Xander De Rycke testten hun nieuwe shows bij ons uit, Charlotte de Witte en Netsky kwamen er platen opleggen, Het Eiland draaide er enkele scènes en we zijn medeoprichter van het Clubcircuit; van Soulwax tot dEUS over Zwangere Guy en Black Box Revelation kwamen optreden. Even goed zijn er de vrijdagse instuif, Haus en techno, Kerstkaraokes, Fortnite-namiddagen en Bal Marginal!

Tijdens de zomer hebben we naast een arena vol voetbalfans of zomerbar ook DJ-festival Outsiderz (DJ Yolotanker, Average Rob en Discobar A Moeder kwamen reeds langs) en gratis familiedag Zomerhappening (met Kapitein Winokio, knotsgek straattheater en betoverende acts) in het groene dorpspark. Jij bouwt doorheen het jaar mee aan de line-up, inkleding, praktisch verloop en promo van de festivals.

Vorig jaar vierden we onze 50ste verjaardag – een halve eeuw, hoera! We brouwden een eigen bier (den ’68!), nodigden Discobar Galaxie, ’t Hof van Commerce en de minister uit, hielden 50 dagen op rij feest en zijn momenteel bezig aan een boek. En er was taart!

Wie zoekt Nijdrop?

Iemand die bovenstaande aanstuurt, in goede banen leidt, enthousiasmeert. Zich onder jongeren begeeft, hen mee in het verhaal pakt, hen opleidt en hen doet groeien. Iemand die de touwtjes in handen heeft, geld telt (en nog eens natelt), een vat kan aansluiten en weet hoe je op een vergadering tot een besluit komt.

Als jeugdhuismedewerker neem je de dagelijkse werking in handen. Je zorgt ervoor dat ons café een gezellige plek is en de evenementen week per week vlot verlopen, met een kwaliteitsvolle aanpak en uitwerking op alle vlakken. Je nauwste collega’s zijn onze vrijwilligers, je staat in voor het maken én opvolgen van een vrijwilligersbeleid en houdt de tapshiften in het oog. Je vormt de link tussen de vrijwilligers en de personeelsploeg en vertaalt noden en problemen in werkbare oplossingen. Je beheert de verhuur-aanvragen, maakt afspraken met organisatoren en zorgt voor een optimale uitbouw van de infrastructuurverhuur voor events van externe partners. Je verzorgt de communicatie zowel online als offline.

Wat is jouw profiel? Wat zijn jouw taken?

In een ideale wereld heb je een diploma eventmanagement, psychologie én houtbewerking, maar dat is geen vereiste. Goesting staat voorop, je werkt hands-on. Je hebt voeling met jongeren en cultuur, kan argumenteren en motiveren. Je kan zowel zelfstandig als in team werken. Je kan tegen een stootje stress en bent niet vies van een website of social media. Je wordt het aanspreekpunt voor onze werking. Organisatorisch talent en flexibiliteit zijn evidenties voor jou.

Je werkt intensief samen met de vrijwilligers en de zakelijke medewerker. Je stuurt een grote groep vrijwilligers aan en benadert hen pro-actief door coaching en evaluatie. Je plant (vrijwilligers-)vergaderingen en stelt de taakverdeling op, nadien volg je deze nauwlettend op. Je bouwt de jongerenkern uit, beheert de interne communicatie en verzorgt het sleutelbeheer. De uitbouw van een eigen activiteitenaanbod binnen de missie en visie van de organisatie vormt je dagelijkse prioriteit. Je houdt daarbij immer de focus op jongerencultuur. Daarbij horen productionele afspraken met collega’s, vrijwilligers en organisatoren. Deze afspraken vormen het fundament van een goede organisatie. Je staat in voor regelmatige permanentie tijdens evenementen. Ook het horeca-luik van Nijdrop verlies je niet uit het oog. Ons café moet functioneren als ontmoetingsruimte, de barwerking dient geoptimaliseerd te worden. Je volgt onvoorziene en onverwachte gebeurtenissen op.

Je rapporteert aan de Raad van Bestuur en bepaalt samen met hen strategische keuzes. Je geeft uitvoering aan de subsidiedossiers en besluiten van de Raad van Bestuur. Je rapporteert, bespreekt en stuurt behaalde resultaten eventueel bij. Je krijgt ruimschoots de kans tot bijscholing en kennisopbouw in beleidsmaterie. Je neemt deel aan relevante vergaderingen, infosessies en overleg met onder meer Formaat, de ordediensten, gemeentediensten, en andere partners. Je stemt af tussen Nijdrop en de concertwerking van Nosta.

Praktisch?

Voltijds contract van onbepaalde duur. Marktconforme verloning (PC 304).
Je bent meer dan vaak ’s avonds en in het weekend aan de slag.

Stuur je CV en motivatiebrief naar info@nijdrop.be voor 1 januari 2020.
Voor meer info kan je bellen naar 052/35 61 65 of mailen naar ben@nijdrop.be.