Smijt je broodzak op de composthoop!

Smijt je broodzak op de composthoop!

Zomerhappening pakt trots uit met bio-afbreekbare broodzakken! We werken daarvoor samen met Compy, een verpakkingsbedrijf met een hart voor het milieu. De nieuwe zakken houden je brood niet alleen vers en krokant, ze zijn ook 100 % biologisch afbreekbaar.

Sinds jaar en dag een vaste waarde in onze promo rond 15 augustus: de broodzakken! Bij een resem bakkers uit de buurt kan je in juli en augustus brood meekrijgen in een tijdelijke Zomerhappening-zak. Nu gaan we nog een stapje verder: de broodzak mag vanaf editie 2019 simpelweg op de composthoop, compostbak, wormenbak óf het papier & karton! Na zes maanden zijn ze volledig afgebroken.

Onze nieuwe broodzakken zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd papier en hebben een biologisch laagje coating dat het recyclageproces niet verstoort. Ook de waterinkt laat geen sporen na in het milieu. Je herkent ze aan onderstaand logo. Laat je broodzak composteren en gebruik ze als voeding in de tuin. Zo is de cirkel rond!

Dit initiatief past binnen onze waarden. Ontdek wat we naast het recycleerbaar materiaal gebruikt voor de inkleding, de gloednieuwe herbruikbare bekers en nu dus ook de composteerbare broodzakken nog doen voor het milieu.