Bier van de Maand: Duvel Tripel Hop

Bier van de Maand: Duvel Tripel Hop


Sinds 2007 gaat Duvel aan de slag met een derde hopsoort om één keer per jaar het gamma aan te vullen met een speciaalbier dat het moet hebben van een unieke,verrassende toets en extra bitterheid. Drie jaar terug werd de ultieme Tripel Hop gekozen: Citra.

Ruim 5.000 deelnemers onderwierpen zich vrijwillig aan de blind tasting en brachten hun stem uit. De voorkeur ging overduidelijk uit naar Citra. De tweede Duvel Tripel Hop die ooit gemaakt werd, kreeg hierdoor een permanente plek in het Duvel-gamma. De Duvel Tripel Hop met Citra rijfde bij de lancering in 2012 zowel een gouden medaille op de Brussels Beer Challenge binnen, als de consumententrofee op het Zythos Bierfestival.

Voor Duvel Tripel Hop voegen onze brouwers niet gewoon een derde hop toe, maar ze passen de dry-hopping techniek toe. Dat houdt in dat er naast de standaard hop tijdens het kookproces extra hopbellen toegevoegd worden in een latere fase van het brouwproces (tijdens de lagering). Dit maakt dat de hoparoma’s intenser en verfijnder aanwezig zijn in het finale bier. Bij Duvel Tripel Hop gebruiken we aromahop Citra als derde hopsoort. Deze hop wordt geteeld in de Yakima Valley in Washington en verrijkt het smaakpallet van Duvel met frisse toetsen van pompelmoes en tropisch fruit.

Duvel Tripel Hop is verkrijgbaar in ons café aan €3, zolang de voorraad strekt. Santé!