Nijdrop gaat duurzaam: herbruikbare bekers gearriveerd!

Nijdrop gaat duurzaam: herbruikbare bekers gearriveerd!

Het is zover: Nijdrop is de trotse eigenaar van een stevige batch herbruikbare bekers! De komende weken worden de bekers uitgerold in onze werking. Na verloop van tijd drink je in onze boîte dus enkel nog uit glas of ecologisch harde plastic. Nijdrop hoopt zo z’n steentje bij te dragen aan de duurzame missie en de jaarlijkse afvalberg aanzienlijk te doen slinken.

Sinds enkele maanden zijn we op zoek naar de ideale leverancier van de herbruikbare bekers. Offertes werden vergeleken, bekers werden getest en knopen werden doorgehakt. Uiteindelijk plaatsten we een bestelling van zo’n 10.000 bekers bij Dutch Cups. Die zullen we tijdens de jaarwerking en het zomerterras, maar ook op onze zomerfestivals Outsiderz en Zomerhappening hanteren.

De aankoop kan gelden als een stevige investering, maar die past perfect binnen onze groene missie waaruit ook initiatieven als de upcycling van oude spandoeken, de inspiratiedag met Opwijk 2040, de bike repair en het recycleren van de Zomerhappening-inkleding voortvloeiden. Meer weten over ons duurzaam engagement? Check al onze inspanningen!