Bier van de maand: 68!

Eindelijk daar: ons eigen bier ‘den 68’! Ter ere van ons gouden jubileum zijn we al enige tijd in de weer met een eigen bier te brouwen.

Het resultaat is een fruitig blond bier tegen de grote dorst of felle goesting. Bovendien een opwekker van fijne gesprekken en ondeugende avonden! De zomer is gearriveerd met deze frisse dorstlesser in de koelkast, op het terras, bij de BBQ, …

‘Den 68’ is in ons café te verkrijgen aan €3. Santé!

Proefavonden

Uniek aan ons bierproject: smaak, kleur, bitter- en fruitigheid, bierstijl én naam werden volledig bepaald door de deelnemers aan drie infoworkshops. Goed voor zowat 75 meningen (waaronder de uwe?) die leidden tot één bier.

Aanpak

Marc Struyf van microbrouwerij Den Triest uit Kapelle-Op-Den-Bos en Fons Verheyden van Palm loodsten ons door het proces. Met hun deskundige uitleg, guitige kunde en hart voor Nijdrop stippelden ze een planning uit.

Resultaat

Een goed in de hand liggend blondje! Een blonde Tripel, eerder aan de bittere kant, met een licht fruitige toets. Het citrusgehalte en de fruitigheid schemeren wijfelend door. Qua alcoholpercentage stranden we op – u raadt het – 6,8°.

6x 33 cl

15
Op één been...
  • Zes flesjes van 33cl
  • excl. €0,6 leeggoed

75 cl

6
′t Mag iets zijn hé...
  • Grote fles van 75 cl
  • excl. €0,2 leeggoed

Bak

50
Lekkerste bier OOIT!
  • 24x 33 cl
  • excl. €4,5 leeggoed

Wie een bestelling plaatst, kan op één van de vier afhaalmomenten z’n gerstenat komen oppikken. De afhaalmomenten zijn zaterdag 5, 12, 19 en 26 mei tussen 14u en 17u in Nijdrop. ‘Den 68’ staat eveneens op de kaart in enkele cafés in Opwijk en omstreken.