Het Grote Neglectik Afscheidsinterview

Het Grote Neglectik Afscheidsinterview

Voor Neglectik aan dat fenomenale slotweekend begint, onderwerpen we onze favoriete platenruiter nog aan enkele doortastende levensvragen. Heeft er nog al iemand zin in een dansje of twee?

Wat is de gekste locaties waar Neglectik z’n beats op losliet?
Zo ken ik er wel een aantal… Zo is er het dak van het Aalsters stadhuis tijdens de Student Welcome. Daarbij moest de DJ langs een ladder enkele meters naar boven klimmen (gelukkig was alles toen al digitaal). Of die keer dat ik in het midden van een werkweek naar een Chiro-kamp in Luxemburg reed om in een bos in the middle of nowhere ’s nachts een feestje te draaien… Zotte nacht!

De verste locatie zal Andalusië zijn, dat was sowieso een geschift weekend en zal me voor eeuwig bijblijven. What happened in Andalusia, stays in Andalusia. ☺

Had je een ritueel voor de set of op de ochtend nadien?
Ervoor meestal toch nog even proberen slapen of een dutje te doen, zeker wanneer ik ervoor al was gaan werken. Dan een frisse douche en verse kleren aandoen… Een ideale combo
om de avond goed in te zetten!

De ochtend nadien kon ik zelden meteen gaan slapen, nog too pumped van de club! Dan is toch wel het ritueel om te snacken en ondertussen een film te kijken of een lekker chille serie op te zetten. YouTube bevat ook legendarische documentaires over de ravecultuur. Zeker een aanrader na een nachtje stappen of draaien, je zou direct opnieuw willen starten! Helaas ook wel dikwijls enkele uren nadien wakker geworden in de zetel met de TV nog aan. ☺

Welke DJ’s waren het fijnst om van over te nemen?
Teveel om op te noemen. Er zijn tegenwoordig heel veel DJ’s, maar gelukkig zijn er ook zeer goeie en vooral symathieke. Ik heb ’t altijd geapprecieerd als DJ’s respect hebben voor ’t materiaal, de crowd heel goed kunnen bespelen zonder al alles uitgemolken te hebben of de volgende DJ de loef willen afsteken, DJ’s die vriendelijk zijn zonder neer te kijken op iemand… DJ’s die gewoon respect hebben voor elkaar, gepassioneerd met muziek omgaan en liefst nog blijk geven dat ze zelf ook skills hebben.

Had je favoriete afsluitnummers?

 

Wat is de grootste massa waar je voor speelde?
Zonder twijfel de City Parade in Luik. Als je daar voor pakweg 100.000 mensen speelt, geeft dat wel een zalig gevoel.

Wie waren je grote voorbeelden op vlak van DJ’en?
Begin jaren 2000 hebben zeker de eclectische sets van Discobar Galaxie een grote rol gespeeld in de sound die me nadien verder bepaalde. Alles wat je goed vindt in een blender gooien onafhankelijk
van genre, mood of tempo en liefst nog op een technisch goeie manier.

De beste DJ set die ‘k ook meegemaakt heb is zonder twijfel die van Beat Torrent, een DJ duo bestaande uit DJ Pfel & DJ Atom van de alombekende turntable crew C2C (5-voudig DMC wereldkampioen
team scratching), op Dour festival 2008… HELDEN! Alhoewel de showcase van DJ Kentaro tijdens Pluto Festival in de Nijdrop ook zeer dicht in de buurt komt.

Wat is je meest gedraaide nummer door alle jaren heen?
Goh, ik heb er nog nooit de stats bijgehaald van m’n DJ software of de graad van slijtage van m’n platen en CD’s nagekeken, maar een wilde gok…

Voor welke festivalbooking sta je enkele organen af?
Geen enkele, ‘k heb die wel nog nodig hé! ☺
Als ik dan toch moet kiezen kan ik er wel enkele bedenken: een afsluitset in de Boiler Room op Pukkelpop, Coachella, Glastonbury, Burning Man, …

Après-ski of beach set?
Beach set!

Ellenlange roadtrip, maar er mag slechts één album mee. Hetwelke?
Green Day – Insomniac… GRIJSGEDRAAID!

Ultieme guilty pleasure?

Favoriete zondagochtendmuziek?
De nachtelijke playlist van StuBru die nog op autopilot staat en Chris Van den Abbeele die op z’n eigenzinnige, rustgevende en grappige manier het nieuws brengt.

Van welke artiest heb je elke plaat?
Elke plaat zou ik zeker niet beweren, maar bij Biohazard en Guns ’n Roses komt het wel aardig in de buurt.

Zitten er speciale collector’s items in je platentas?
Er zijn toch wel enkele platen die een speciale waarde voor me hebben. Enkele copies van Dirtstyle Records (scratch-platen) nog in perfecte staat. De vinyl-verzamelboxen van 10 jaar Fuse, Serious Beats, Luke Slater’s Fear & Loathing, 10 jaar Shogun Audio… Door de jaren heen heb ik ook de kans gekregen om bepaalde platen in m’n collectie te kunnen laten handtekenen door artiesten waar ‘k als tiener naar opkeek en ondertussen zelf een line-up mee mocht delen. Sommige CD’s waren ooit verboden zoals de originele CD van Body Count met ‘Copkiller’ erop of enkele white labels die je in handen kreeg.

Ik ben geen verwoeste vinyl of CD-verzamelaar, maar ben toch wel trots op de collectie die ik ondertussen bij elkaar verzameld heb. Dikwijls kom je nu re-pressings tegen van iconische platen waarvan jezelf weet dat je de originele druk in je collectie hebt, dat geeft soms ook wel een fijn gevoel. Bij aankopen heb ‘k er mezelf wel al vaak op betrapt dat wanneer ik de keuze krijg, toch maar kies voor de Limited Edition-versie. Er is een tijd geweest dat ik wekelijks sites a-la Ebay of muziekbeurzen afschuimde op zoek naar pareltjes of naar die ene plaat die ‘k nog miste en moest hebben. Zo was ‘k ooit zo happy als een kid in a candy store toen ik voor een goeie prijs de 12” van “Leila K – Open Sesame” vond en nog in uitstekende staat.

Favoriete snack op weg naar / na afloop van de set?
Op weg naar een set zal ik zelden snacken, nadien sowieso! Meestal chips of van die kleine Leo’s, maar een afsluiter in de Palace (Aalst) of ’t Hoeksken (Gent) zijn ook dikwijls van de partij geweest.

Welke plaat red je uit een brandend huis?
Urbanus – In ’t Echt… De eerste vinyl die ‘k ooit in m’n collectie had.

Neglectik speelt nog één weekend ten dans in jullie favoriete jeugdhuis, op vrijdag 4 en zaterdag 5 mei. Hij krijgt daarbij het gezelschap van Discobar Galaxie. Zaterdag 5 mei verkocht snel uit, voor vrijdag 4 mei zijn er nog kaartjes.