NU te koop: het Nijdrop-bier!

In 2018 bestaat ons jeugdhuis een halve eeuw, hoezee! Om de festiviteiten op te luisteren, begonnen we een tijd terug met het brouwen van een gelegenheidsbier. Nu, twee jaar later, zit het brouwproces van ‘de 68‘ in z’n laatste fase en starten we de voorverkoop. Santé!

Eind 2016 begon het te dagen: ons gouden jubileum kwam eraan! Vrij snel kwam het plan om een eigen bier te brouwen naar boven geborreld uit de brainstorms. Samen met leden, sympathisanten en geïnteresseerden gingen we aan de slag.

Het resultaat is een fruitig blond bier tegen de grote dorst of felle goesting. Bovendien een opwekker van fijne gesprekken en ondeugende avonden! De zomer kan er niet snel genoeg zijn met deze frisse dorstlesser in de koelkast, op het terras, …

Proefavonden

Uniek aan ons bierproject: smaak, kleur, bitter- en fruitigheid, bierstijl én naam werden volledig bepaald door de deelnemers aan drie infoworkshops. Goed voor zowat 75 meningen (waaronder de uwe?) die leidden tot één bier.

Aanpak

Marc Struyf van microbrouwerij Den Triest uit Kapelle-Op-Den-Bos en Fons Verheyden van Palm loodsten ons door het proces. Met hun deskundige uitleg, guitige kunde en hart voor Nijdrop stippelden ze een planning uit.

Resultaat

Een goed in de hand liggend blondje! Een blonde Tripel, eerder aan de bittere kant, met een licht fruitige toets. Het citrusgehalte en de fruitigheid schemeren wijfelend door. Qua alcoholpercentage stranden we op – u raadt het – 6,8°.

6x 33 cl

15
Op één been...
  • Zes flesjes van 33cl
  • excl. €0,6 leeggoed

75 cl

6
′t Mag iets zijn hé...
  • Grote fles van 75 cl
  • excl. €0,2 leeggoed

Bak

50
Lekkerste bier OOIT!
  • 24x 33 cl
  • excl. €4,5 leeggoed