Bier van de maand: St. Feuillien – Grand Cru

Bier van de maand: St. Feuillien – Grand Cru

Nieuwe maand, nieuw gerstenat van het moment! Deze keer gaan we het nabij La Louvière zoeken.

De St. Feuillien Grand Cru is een extra blond op de fles hergist degustatiebier met een krachtig karakter, een zuivere hoptoets en subtiele gistingaroma’s. Het bier onderscheidt zich in het bijzonder door de afwezigheid van kruiden. Het schuim is zuiver wit, fijn en luchtig als kant. De opmerkelijke bleekblonde kleur is stralend helder. De neus brengt een aaneenschakeling van hoparoma’s vol fruitige toetsen, met een perfecte harmonie tussen subtiliteit en weelderigheid. De eerste slok is licht en contrastrijk en groeit dan naar een lange bitterheid, vol nuances en smaakstrelingen. Het hopkarakter van het bier domineert de smaakontwikkeling achteraan in de mond en wordt verlengd door een aangenaam volle bitterheid. Santé!

Leave a Reply

Your email address will not be published.