Vlaamse projectsubsidies voor jeugdhuis Nijdrop

Vlaamse projectsubsidies voor jeugdhuis Nijdrop

Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz investeert 3 miljoen euro 46 Vlaamse jeugdhuizen. Het gaat om financiële steun voor projecten rond artistieke expressie of ondernemerschap. Ook wij halen subsidies binnen!

In totaal gaat het om 75 gesubsideerde projecten: 41 rond artistieke expressie van jongeren en 34 andere rond het stimuleren van ondernemerschap bij jongeren. Sven Gatz: “Het gaat telkens om projecten van, voor en met jongeren, die bovendien op korte termijn voor  nieuwe jobs zorgen in de jeugdhuissector. Tegelijk dagen we op die manier de jeugdhuizen uit om hun doelgroepen te vergroten en diverser te maken. We willen immers zoveel mogelijk jongeren het jeugdhuis laten ontdekken.”

Artistieke expressie & ondernemerschap
Wij scoren met onze dossiers zowel voor het project artistieke expressie (€45.000 – wat we volledig inzetten op Zomerhappening) als voor het project ondernemerschap (€36.500 – waarmee we rond duurzaamheid gaan werken). “We zijn uiteraard heel tevreden met de centen”, zegt jeugdhuiscoördinator Nathalie Moons van Nijdrop in Opwijk. “Anderhalf jaar geleden kregen we te horen dat onze structurele subsidies wegvielen. We hebben toen de concertwerking uit Nijdrop gehaald en die omgedoopt tot Nosta. Op die manier konden we meer projectmatig werken. En met succes. Dankzij de projectsubsidies van Nosta en die voor Nijdrop, zitten we bijna aan het niveau van vroeger. De centen voor de artistieke expressie worden ingezet voor de Zomerhappening, met die voor ondernemerschap gaan we volgend jaar een project uitwerken rond duurzaamheid.”